پروژه بهسازی لندفیل زباله سراوان رشت حدود ۳۵ درصد پیشرفت دارد | پوشش دهی ۲۱ هکتار مساحت لندفیل برای جلوگیری از ورود شیرابه زباله ها به آبهای سطحی و زیرسطحی
پروژه بهسازی لندفیل سراوان هم اینک حدود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد در حال حاضر حدود شش هکتار از اراضی لندفیل کاملا کاور شده و قرار است کل منطقه که مساحت آن بالغ بر ۲۱ هکتار میباشد به شکل کامل پوشانده شود تا بدین وسیله از نفوذ شیرابه به سمت اراضی و آبهای سطحی و زیرسطحی جلوگیری به عمل آید.

طاهره معمولی کارگر - به گزارش خبرنگار اعزامی "گسترش تولید و تجارت"، خبرنگاران و اصحاب رسانه استان گیلان امروز طی بازدیدی از پروژه بهسازی لندفیل سراوان و با توضیحات مدیریت شهری، مشاور و پیمانکار پروژه در جریان اهم اقدامات شهرداری رشت برای احیا مجدد سراوان و ساماندهی زبالههای دپو شده قرار گرفتند.
سرپرست شهرداری رشت در جریان این بازدید درجمع اصحاب رسانه استان توضیحاتی در مورد مناقصه بهسازی لندفیل سراوان و فرآیند انتخاب پیمانکار اصلح ارائه داد و گفت: از اوایل آذرماه سال گذشته فرآیند بهسازی لندفیل به شکل برنامه یکساله آغاز شد.
لزوم ۳۶۰ هزار تن زباله ریجکتی برای تثبیت دیواره سازی و تکمیل عملیات عمرانی در سراوان
یوسف یزدانی بر لزوم انتقال ریجکتی های کارخانه کود آلی بمنظور پشته سازی دیواره های لندفیل سراوان تاکید کرد: در این قرارداد حدود ۳۶۰ هزار تن زباله خشک برای احداث پشتهها پیشبینی شده است که اگر ریجکتی های کارخانه کود آلی به این مکان منتقل نشوند، کار بهسازی با مشکل مواجه خواهد شد.
سرپرست شهرداری رشت با بیان اینکه طرح بهسازی لندفیل سرعت در حال اجراست ، گفت: تمام تلاش و اولویت کاری خود را برای تحقق کامل طرح بهسازی لندفیل سروان به کار گرفته ایم و حتی در روز برفی هم به پیمانکار اجازه تعطیلی ندادیم تا بتوانیم سرعت طرح را افزایش دهیم و رضایت مردم منطقه را کسب نماییم.
سرپرست شهرداری رشت ادامه داد: ساماندهی زبالههای دپو شده، کاور کردن محل دفن پس از ایجاد شیب مناسب، هدایت شیرابهها به یک حوضچه، پمپاژ شیرابهها به سمت محل تصفیه خانه، ممانعت از ریزش زبالهها با دیواره سازی و ایجاد پشتههای خاکی و جلوگیری از اختلاط آب باران با شیرابهها از جمله اهداف اجرای پروژه بهسازی لندفیل سراوان محسوب میشود.
یزدانی تصریح کرد: از آنجا که وظیفه شهرداری به لحاظ قانونی جمعآوری و دفن زباله است، این امر به صورت معمول توسط نیروهای حوزه رفت و روب و شرکتهای خدماتی شهرداری رشت به شکل روزانه انجام میشود و از سوی دیگر پیمانکار پروژه بهسازی لندفیل سراوان نیز با تاکیدات شهرداری رشت به شکل شبانه روزی در محل مستقر بوده به گونهای که کار تحت هیچ شرایطی تعطیل نشد.
وی بیان داشت: بر این اساس در چند ماه گذشته با انعقاد قراردادی فیمابین معاونت حمل و نقل و امور زیربنایی شهرداری رشت و شرکت پیمانکاری بومی، پروژه بهسازی لندفیل سراوان در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه با همکاری استانداری گیلان و سایر مجموعهها و با تزریق منابع دولتی پروژه مشمول زمان نشد و پیشرفت بسیار خوبی داشت.
حسن کریمی کرنق نیز در جریان این بازدید در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اقدامات خوبی در لندفیل سراوان صورت گرفته است، اظهار داشت: در هیچ دوره ای به اندازه امروز در سراوان کار نشده و همه به خوبی به یاد دارند که تا چند سال پیش بدون زدن چندین ماسک امکان حضور در این مکان ممکن نبود.
رییس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا بر لزوم هماهنگی بین مسولان استانی تاکید کرد و افزود: لندفیل جدیدی برای زباله باید تعیین شود ، هم اکنون کود آلی نیز پر از زباله شده و بوی بد زباله تا مسکن مهر نیز می آید.
وی با اشاره به رهاشدگی زباله در اکثر روستاهای گیلان یادآورشد: استانداری گیلان باید لندفیل جدید را مشخص کند و از لحاظ زیر ساختی مکانی جدید برای این امر مهیا شود ، بنابراین پیشنهاد می کنیم که تا ۷ الی ۸ ماه آینده نیز اجازه ورود زباله به سراوان داده شود.
عضو شورا با تاکید بر اینکه شرکت طرف قرارداد شهرداری جهت پیشبرد امور نیاز به شن و مصالح دارد و این در حالی است که تامین این حجم از شن به منابع طبیعی و شرایط اکوسیستمی ما آسیب جدی وارد می کند ، ادامه داد: به همین دلیل ریجکت یا برگشتی ما باید به سراوان برده شود تا مرحله به مرحله وبراساس قرارداد تنظیمی شرکت، کارها انجام شود.
استانداری گیلان باید جایگاه جدیدی را برای تخلیه زباله معرفی کند
مهیار سماکچی نیز در جریان این بازدید در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وظیفه کل استان است که به شهرداری رشت کمک کند، اظهار داشت: از شهرستانهای مختلف گیلان زباله به سراوان می آید ، هر تن زباله ، ریجکت آن ۴۰۰ کیلو است و برای ۶۰ درصد باقی مانده باید مکانی برای دفن زباله فراهم شود.
این عضو شورا با تاکید بر لزوم پرهیز از رویکرد احساسی به موضوع زباله و پسماند تصریح کرد: موضوع زباله بایستی جدی گرفته شود، استانداری گیلان نیز باید جایگاه جدیدی را معرفی کند.
رییس کمیسیون عمران و توسعه شهری با بیان اینکه هیچکدام از ما دوست نداریم زباله وارد سراوان شود، افزود: اگر مکانی برای این کار تعبیه نشود ، متاسفانه کنار رودخانه ها ، پلها و نهرهای آب پر از زباله خواهد شد و این امر منجر به آلودگی بیشتر محیط زیست خواهد شد.
لازم به ذکر است: پروژه بهسازی لندفیل سراوان هم اینک حدود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد در حال حاضر حدود شش هکتار از اراضی لندفیل کاملا کاور شده و قرار است کل منطقه که مساحت آن بالغ بر ۲۱ هکتار میباشد به شکل کامل پوشانده شود تا بدین وسیله از نفوذ شیرابه به سمت اراضی و آبهای سطحی و زیرسطحی جلوگیری به عمل آید.
همچنین طبق اذعان پیمانکار، در طول اجرای بهسازی لندفیل حدود ۸۵ هزار متر مکعب زباله برداری و جابجایی زبالههای داخلی انجام میشود و حدود ۷۰ هزار متر مکعب زباله هم به صورت کامل از جنگل جمعآوری شد و به بالادست انتقال یافته است.